Voorkom Verstoppingen

Tips van sosloodgieter

Bij sosoodgieter begrijpen we hoe vervelend en kostbaar rioolproblemen kunnen zijn. Een verstopt riool kan niet alleen leiden tot onaangename geuren en overstromingen, maar ook tot dure reparaties. Gelukkig kun je met een beetje preventief onderhoud veel problemen voorkomen. In deze blog delen we onze beste tips om rioolproblemen te voorkomen.

1. Spoel geen vetten en oliën door de afvoer

Een van de grootste boosdoeners voor verstopte riolen is vet. Wanneer je vet of olie door de gootsteen spoelt, koelt het af en stolt het, wat leidt tot verstoppingen. Dit geldt voor alle soorten vetten, inclusief frituurvet, oliebollenvet en jus. Bewaar gebruikte vetten in een oude fles en lever ze in bij een inzamelpunt.

2. Gebruik je toilet verstandig

Het toilet is geen afvalbak. Spoel alleen toiletpapier en menselijke afvalstoffen door. Producten zoals vochtige doekjes, maandverband, tampons, en condooms kunnen ernstige verstoppingen veroorzaken omdat ze niet goed oplossen in water. Gooi deze producten in de vuilnisbak.

3. Regelmatig onderhoud van de sifon

De sifon onder je gootsteen vangt veel vuil op. Door deze regelmatig los te koppelen en schoon te maken, verwijder je opgehoopt vuil zoals etensresten en zeepresten. Dit voorkomt verstoppingen en houdt je afvoer in topconditie.

4. Spoel de leidingen door met soda,en schoonmaakazijn en daarna  kokend water

Een eenvoudige maar effectieve manier om je leidingen schoon te houden, is door ze maandelijks door te spoelen met soda en schoonmaakazijn en daarna kokend water. Dit helpt om vet en vuil op te lossen voordat het zich kan ophopen en een verstopping kan veroorzaken.

5. Houd je dakgoot schoon

Bladeren, takjes en ander vuil kunnen de afvoer van je dakgoot verstoppen. Zorg ervoor dat je dakgoten regelmatig schoonmaakt, vooral in de herfst. Een verstopte dakgoot kan leiden tot overstromingen en waterschade aan je huis.

6. Scheer jezelf niet onder de douche

Haren kunnen zich snel ophopen en verstoppingen veroorzaken. Door jezelf niet onder de douche te scheren, voorkom je dat haren in de afvoer terechtkomen. Gebruik liever een aparte ruimte voor het scheren en gooi de haren weg in de prullenbak.

7. Gebruik geen chemische ontstoppingsmiddelen

Hoewel chemische ontstoppingsmiddelen een snelle oplossing lijken, kunnen ze je leidingen beschadigen en op de lange termijn meer problemen veroorzaken. Deze middelen maken de leidingen ruw, waardoor vuil zich nog beter kan hechten. Gebruik in plaats daarvan natuurlijke oplossingen zoals soda en schoonmaakazijn en daarna kokend water.

Bonus Tip: Wees alert op vroege signalen

Let op vroege signalen van rioolproblemen, zoals borrelende geluiden, langzaam weglopend water of nare geuren. Als je deze symptomen opmerkt, onderneem dan direct actie om grotere problemen te voorkomen.

Toch een verstopping? sosloodgieter helpt!

Helaas zijn verstoppingen niet altijd te voorkomen. Als je riool verstopt is en je het probleem niet zelf kunt oplossen, schakel dan de hulp in van sosoodgieter. Wij staan klaar om je snel en vakkundig te helpen. Met onze geavanceerde technieken kunnen we de oorzaak van de verstopping achterhalen en direct aanpakken. Daarnaast bieden we ook rioolinspectie en preventief onderhoud aan.

Bij sosloodgieter zorgen we ervoor dat je gootsteen en toilet binnen de kortste keren weer probleemloos functioneren. Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak of meer informatie en ontdek onze uitgebreide diensten. Wij lossen jouw rioolproblemen graag op!

Onze Diensten

Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende offerte.

0639396622
info@sosloodgieter.nl

Contact

4 + 6 =